Известие

Collapse
No announcement yet.

Стъргане на задните гуми

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стъргане на задните гуми

при неражности или дупки ако на задната седалка има някой, гумите се стържат в калниците и май в пружината от вътрешната страна... гумите са 205/60/R15 колата е 156 1.8 TS `98г. Ако някой е имал такъв проблем ще съм благодарен да ми каже къде е проблема... със сигурност знам че не е от гумите, амортисьорите според мен са перфектни, но все пак да чуя по компетентни мнения...

Изморени пружини, мисля

Comment

Първоначално публикувано от rankovtsv Покажи съобщение
      при неражности или дупки ако на задната седалка има някой, гумите се стържат в калниците и май в пружината от вътрешната страна... гумите са 205/60/R15 колата е 156 1.8 TS `98г. Ако някой е имал такъв проблем ще съм благодарен да ми каже къде е проблема... със сигурност знам че не е от гумите, амортисьорите според мен са перфектни, но все пак да чуя по компетентни мнения...
      А какви са джантите,ЕТ-то какво е.Ако са оригиналните джанти със сигурност има нещо по колата дето не е наред,но ако не са може да не съответства ЕТ-то и да подпира в амортисьорите.
      sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

А да не би да стържат в корите на задния подкалник от предната страна там разстоянието е малко и като се натовари колата и има проблем с някой от задните тампони започва да сурка в кората особенно аконякоя от пласмасовите щипки на кората е паднала.
        А ти да не би да си с неподходящи джанти нещо да не са оригинални
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

незнам ще проверя какви са...

Comment

Ако не са ти деформирани калниците, няма начин с тези гуми да стържат в калника. По скоро е в подкалника поради омекнали пружини.
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

в калниците стърже в страничната част на гумата. а има ли начин да се регулира височината на задницата?

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                Изморени пружини, мисля
                Повтарям се

Comment

Сега последно от външна или от вътрешна старана на гумата стърже щото ако е от външна най вероятно джантите ти са неподходящи и са изнесени много навън.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

Според мен , колкото и да са уморени пружините, при подходящ размер гуми и джанти , тампона на амортисьора би трябвало да опре преди гумата. Виж си ЕТ-то на джантите !

Comment

стърже и от вън на ламарината и от вътре незнам точно къде се падаше.... какво общо могат да имат джантите след като гумите са с този размер?

Comment

стърже и от вън на ламарината и от вътре незнам точно къде се падаше.... какво общо могат да имат джантите след като гумите са с този размер?
                        Много.ЕТ-то ти показва,как се разполага центърът на джантата спряма главината.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Свен диаметър, има още два други размера, които определят как и къде ще застане гумата. Единият е широчина на джантата. Бележи се с J, а дименсията е в инчове. Другият е ET - офсет на джантата. Той определя колко джантата е изнесена навън. Ето рисунки.

Comment

а след каот стърже и от двете страни може ли да е от джантите? и за този модел колко трябва да е ЕТ-то

Comment

за 156 не трябваше ли да са 205-50-15 гумите, а не 60
                              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Working...
                              X